Ons motto ‘leven is bewegen’ betekend dat u bij ons terecht kunt voor alle problemen die u heeft met het ‘bewegend functioneren’. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met lopen, staan, bukken, tillen etc. Maar onder bewegend functioneren valt ook het revalideren nadat u een nieuwe knie of nieuwe heup gehad heeft, als u door de rug gegaan bent of bij nek en hoofdpijn.

Heeft u klachten, of heeft uw arts u doorverwezen? Wij nemen ruim de tijd voor U!

Fysiotherapie Van der Ham

Specialismen:

  • Behandeling van voet- en voetgerelateerde klachten
  • Algemene fysiotherapie
  • Fysio@work: Hiermee bieden wij een uniek programma om uw medewerkers productiever te maken. Fysio@work biedt u stoelmassage’s op de werkvloer. Binnen 15 minuten weer fit aan het werk, voorlichting over de juiste werkhouding en fysiotherapeutisch advies bij pijnklachten.


Kenmerken:

  • Diagnose en therapie door gecertificeerd Fysiotherapeut
  • Ruime openingstijden
  • Binnen 1 werkdag kan veelal de behandeling worden gestart
  • Geen verwijzing van uw huisarts nodig
  • Behandeling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars
  • Behandeling aan huis
  • Persoonlijke aandacht

WERKWIJZE

Stap 1: Aanmelding en inventarisatie gezondheidsprobleem. U maakt een afspraak met de fysiotherapeut. Op deze eerste afspraak nemen wij uw persoons- en verzekeringsgegevens op in ons systeem en inventariseren we uw gezondheidsprobleem. De inventarisatie van uw gezondheidsprobleem bestaat uit 2 onderdelen: de anamnese en het lichamelijk onderzoek. De anamnese is een kort gesprek waarin u aan kunt geven waar u last van heeft. De therapeut zal u een aantal vragen stellen om er zeker van te zijn dat hij uw verhaal goed begrijpt. Hierop volgt het lichamelijk onderzoek. De therapeut zal uw gezondheidsprobleem middels verschillende testen onderzoeken om erachter te komen wat u precies mankeert. Na het lichamelijk onderzoek volgt een kort overleg, u krijgt informatie over wat er aan de hand is en of u voor deze aandoening in aanmerking komt voor fysiotherapeutische behandeling en worden therapeutische doelstellingen met u bepaald.

Stap 2: De behandelingen De behandelingen zijn gericht op het correct behalen van de therapiedoelstellingen. De doelstellingen op korte termijn zullen meer gericht zijn op het wegnemen van uw pijn en het opheffen van belemmeringen voor uw herstel. De doelstellingen op lange termijn zijn meer gericht op het voorkomen van een eventuele terugkeer van uw klachten nadat u klaar bent met fysiotherapie. Na elke 4 behandelingen wordt met u tussentijds geëvalueerd hoe het er voor staat en of we nog op schema liggen met het therapieplan.

Stap 3: Evaluatie en nazorg Als alle therapiedoelstellingen zijn behaald wordt uw dossier afgesloten met een evaluatie, waarin vastgelegd word wat het concrete resultaat van de behandeling is geweest. Dit resultaat kan kenbaar gemaakt worden aan de zorgverzekeraar of huisarts, tenzij u hier bezwaar tegen maakt.

GEEN VERWIJSBRIEF

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts.

Dat heeft voordelen.

Zo komt u direct bij de specialist terecht en u kunt meteen aan uw herstel gaan werken.

Voor iedereen is er dus wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk of specifieke fysieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie.

WAT WORDT ER VERGOED

Indien u aanvullend verzekerd bent, krijgt u een aantal fysiotherapeutische behandelingen vergoed.  Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is verschillend per zorgverzekeraar. Voor meer informatie over het aantal behandelingen wat door uw zorgverzekeraar worden vergoed, kunt u zich wenden tot uw zorgverzekeraar.